otrdiena, 2011. gada 19. aprīlis

KONCIS ''VELO PRIEKS"


Pēc kopīgas, jautras un aktīvas kopistiskas pabraukāšanās pa Rīgas ielām, atvelkot nedaudz elpu, vakarpusē visi velo mīļi un to draugi būs laipni gaidīti baudīt muzikālus priekus iekš Andrejsalas kultūras centra ''Komutātors"(KOMUTATORS) kurā piedalīsies:

KasPis (kaspispki)
Monologs Divatā (http://www.draugiem.lv/monologsdivataamonologsdivataa)
9horizon (159horizon)
Starmetis (starmetis)
Louis Allegre(Louis+Allegre)
Defectives(Defectives)
u.c.
Ieeja: 0.00
Sākums: 20:00
Padod tālāk un tiekamies!

2 komentāri:

  1. Dārgie velo draugi!

    Kā jau tas zināms, vakardienas 1. maija Kritiskās masas brauciens, vairākiem dalībniekiem beidzās ar stāvēšanu un skaidrošanos ar policistiem + soda kvītīm 10 Ls apmērā.
    Diemžēl, sāpe ir ne tikai par policistu tukšparīgo izturēšanos un tīšu pārkāpumu meklēšanu, bet arī par šī pasākuma jēgu!
    Nedomāju, ka man būtu no jauna jāuzskaita šīs akcijas sākotnējie postulāti, jo tie arī ierakstīti pasākuma uzsaukumā, un tomēr, acīmredzami, tas visiem dalībniekiem īsti neko nenozīmē.
    Es gribu jautāt - kāda jēga ir no šī pasākuma, ja brīdī, kad policisti, vienkārši sakot, štrāfē visus tos, "kas ieelpojuši pie sarkanās gaismas", un dažus nelaimīgos noķer aiz rokas, lai sodītu - pārējie vienaldzīgi dodas tālāk!!! Vai tad šī pasākuma būtība nav "Tāpēc, ka pieaugošais auto skaits nopietni apdraud tavu un apkārtējās vides veselību – satiksmes negadījumi, izplūdes gāzes, kari naftas dēļ. Tāpēc, ka ir nepieciešams atgūt publisko telpu, kuru mums atņēmušas ne tikai automašīnas, bet arī striktais sadalījums, ko kur drīkst darīt . Pakļausim publisko telpu savām vēlmēm, nevis savas vēlmes publiskajai telpai. Tāpēc, ka citādāka pasaule ir iespējama un tā sākas ar tevi!"
    Vai jums nešķiet, ka šīs akcijas būtība nav pavizināšanās vienkārši tāpat?
    Tās mēŗķis ir parādīt pilsētai un tās vadībai, ka velobraucēju skaits pieaug un ir nepieciešamas izmaiņas pilsētas plānojumā, kurā OBLIGĀTI būtu jāveido veloceliņi vai jānodrošina iespēja pilnvērtīgi pārvietoties ar velosipēdu kopējā transporta plūsmā.
    Pēc vakardienas pasākuma, diemžēl ir tāda "puskoka lēcēju" sajūta - tāpēc, ka netika darīts pilnīgi nekas, lai tiešām parādītu to, ka velobraucējs ir satiksmes dalībnieks un ir gatavs cīnīties par savām tiesībām.
    Ja reiz jau pēc pirmajiem metriem tika ķerti akcijas dalībnieki, kas kaut ko pārkāpuši, un visi to garāmbraucot redzēja, nebūtu jēdzīgi apstāties visiem un gaidīt kaut visiem kopā, lielā pulkā tās kvītis, zvanīt zvaniņus, ... uttt... parādot, ka visi kopā varam! etc.
    Bažas māc, ka viss šis pasākums rīkots viena mērķa vārdā - pēc iespējas vairāk ļaužus uz Andrejsalu dabūt, lai kopistiski piedzertos, pafočētos un šodien mocītos paģirām!

    AtbildētDzēst
  2. Visa info tagad šeit http://kritiskamasa.blogspot.com/

    AtbildētDzēst